الماس APKT 10

Stadmin1Stadmin1
1,181 بازدید
الماس APKT 10

الماس APKT 10 : بسیاری از غول‌های صنعتی دوران ما از فضایی محقر کار خود را آغاز کرده‌اند که ایسکار نیز از این قاعده مستثنی نبوده است. در همین رابطه اشتفان ورتایمر (Stef Wertheimer) به عنوان یک فعال فلزکار یهودی نخستین آجر بنای ایسکار را در حیاط پشتی منزل خود در سال 1952 بنا نهاد .

اگرچه قریب به سه دهه طول کشید تا این کسب و کار کوچک واقع در نهاریا به شهرک صنعتی تفن واقع در سرزمین‌های فلسطین اشغالی (اسراءیل) نقل مکان شده و به عنوان برندی تخصصی در این حوزه شروع به فعالیت کند، اما با سفت کردن جای پای خود در این حوزه راه تبدیل شدنش به شرکتی چند ملیتی هموار گشته و زمینه برای حضور آنان در بیش از 50 کشور جهان فراهم شد .
در اواسط سال 2006 برکشیر هاتاوی (Berkshire Hathaway) به عنوان یک شرکت هولدینگ خوشه‌ای آمریکایی که در زمینه‌های مبادلات سهام شرکت‌ها، مدیریت صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک و چند شاخه دیگر فعال بوده و ریاست آن بر عهده وارن بافت معروف (Warren Buffett) است، پس از خریداری و ادغام ایسکار و IMC، برگ جدیدی را در دفتر صنعت تولید ابزارهای تراشکاری گشود که خلق APKT10 یکی از دستاوردهای آن بود.

درباره برند ایسکار
درباره برند ایسکار

APKT10، محصولی آشنا در حوزه تراشکاری

چنانچه به محیط اطراف خود نگاه کنیم، محصولات فراوانی را می‌بینیم که با وجود داشتن نامی مشخص، به دلیل اینکه برای نخستین بار با برندی خاص به عموم مردم معرفی شده‌اند یا یکی از عرضه‌کنندگانشان دارای اختلاف محسوسی از نظر حجم تولیدات، سرمایه یا کیفیت با سایر رقبایشان بوده‌اند، با نام برند مذکور شناخته می‌شوند .

شاید بتوان از کلینکس (Kleenex)، لیپتون (Lipton) یا دلستر به عنوانی مثال‌هایی شاخص برای توضیحات فوق نام برد، برندهایی که ممکن است با وجود فعالیت در حوزه‌های مختلف و همچنین داشتن رقبایی پرتعداد به عنوان نمادهایی برای دستمال‌های کاغذی، چای کیسه‌ای و ماءالشعیرهای غیرالکلی شناخته می‌شوند .

در همین رابطه زمانی که وارد حوزه‌های صنعتی و بالاخص ابزارهای ماشینکاری می‌شویم نیز کم و بیش شاهد چنین نامگذاری‌هایی خواهیم بود؛ جایی که یک محصول خاص از برندی مشخص به دلیل کثرت مصرف، قدمت بیشتر یا وفور در بازار عرضه و تقاضا، نزد مصرف کنندگان بیشتر شناخته شده است.

الماس APKT 10 به عنوان یکی از این محصولات، با وجود اینکه عمدتاً توسط مجموعه ایسکار طراحی و تولید می‌شود اما برای معرفی اینسرت‌هایی با کدها و سایزهای دیگر نیز به کار می‌رود که این امر گواهی بر اهمیت بالای این محصول می‌باشد .

الماس APKT 10

با مشاهده لیست محصولاتی که تحت عنوان APKT 10 توسط مجموعه ایسکار روانه بازار می‌شوند، شاهد تنوع فراوان در گرید و کاربردهای این محصولات هستیم . اگرچه ممکن است این محصولات حتی در نظر افراد خبره و متخصص نیز تفاوتی با یکدیگر نداشته باشند و کارایی آن‌ها نیز یکسان به نظر برسد، اما عرضه محصولاتی متنوع سبب می‌شود تا مجموعه هایی با خروجی های حساس (مثلاً تولید قطعات هواپیما) به تک تک اعداد و ارقام آن ها توجه داشته باشند .

با گریز از این توضیحات، اینک قصد داریم تا بیشتر با یکی از گریدهای الماس APKT 10 آشنا شویم؛ الماس استوک APKT1003PDR-HM90 IC808 !

ساختمان اینسرتی با 2 لبه برشی
ساختمان اینسرتی با 2 لبه برشی

APKT1003PDR-HM90 IC808

با مشاهده نام این الماس تراشکاری استوک پر واضح است که دارای سایز 10 و گرید IC808 می‌باشد، گریدی که این محصول را با اینسرت‌های APKT 1003R8GT-FF و APKT 1003R8T-FF در یک دسته‌بندی قرار می‌دهد . داشتن فرآیند پوششی PVD، پوشش PVD TiAlN/AlTiN/TiN، براده شکن HM90 و قابلیت کار بر روی محصولات PMKSHاز جمله ویژگی‌های شاخص این الماس APKT 10 می‌باشد .
این محصول که توسط مجموعه استوک ابزار پوررضا در دسترس متقاضیان خود قرار می‌گیرد، به صورت استوک و در دو سطح ممتاز و قابل قبول با شرایطی ویژه به فروش می‌رسد. درهمین اثنا چنانچه در پی کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این محصول یا قیمت الماس APKT 10هستید، ضمن مراجعه به صفحه محصول می‌توانید با ما تماس حاصل فرمایید!

اینسرت APKT10

روش‌های زیادی برای شناسایی محبوب‌ترین الماس‌های فرزکاری در صنایع ایران و جهان وجود دارد که شاخص‌ترینشان بررسی میزان فروش عرضه‌کنندگان و همچنین حجم مصرف اپراتورهاست! در نتیجه دریافت بازخورد مستقیم از صنعتگران یا افرادی که پای دستگاه ایستاده و همچنین مشاهده فاکتور و آیتم‌های فروخته شده توسط عرضه‌کنندگان این محصولات دو روش اصلی برای سنجش میزان این محبوبیت می‌باشد.

با هر روشی که به بررسی پرکاربردترین الماس‌های کاربیدی هم که بپردازیم یک نام وجود دارد که همواره جزء صدرنشینان بوده و به خوبی بفروش می‌رود؛ اینسرت APKT10 !

نکته جالب توجه در خصوص محبوبیت الماس APKT10 این است که نه تنها خود آن، بلکه نمونه‌های مشابه از برندهای دیگر نظیر R39011 ، XOMX10 ، ADMT10، APMT11 و … که شِیپ یا ساختار و اندازه‌ای مشابه آن را دارند نیز بسیار محبوبند.

چرا اینسرت APKT10 و نمونه‌های مشابه آن محبوبند؟

 از مهمترین دلایل محبوبیت و پرکاربرد بودن این محصولات می‌توان به شولدرمیلینگ بودن و زاویه برش 90 درجه‌ای آن‌ها اشاره کرد ، ویژگی شاخصی که LNMU ، LNHT، HM390، TPKN22 و TPKN16 نیز از آن برخوردارند.

از آنجایی که در ساخت قطعه یا قالب‌سازی‌ به دیواره‌هایی 90 درجه نیاز داریم، شولدرمیلینگ راه حل اصلی و استفاده از این نوع الماس‌ها سریع، پربازده و ارزان‌ترین راه برای رسیدن به این خواسته می‌باشد. به دلیل بی جایگزین بودن APKT در این زمینه، بی دلیل نیست که تا این حد از آن استفاده می‌شود.

الماس APKT10 نام استاندارد و تخصصی محصولیست که تحت نام برندهای ایسکار، لامینا، سراتیزیت، میکرو 100 و گارانت در بازار ایران وجود دارد، اما به دلیل قدمت و کاربرد زیادی که دارد (از حدود 2 دهه قبل که همراه با ورود ماشین‌های CNC نسل جدید وارد ایران شدند)، همه اینسرت‌های شبیه آن در میان جامعه سن ان سی کاران عملاً با الماس‌هایی با این شکل هم ارز شده و در موارد بسیاری زمانی که از نام APKT یاد می‌شود منظور می تواند هر اینسرت استوک و الماسی که نامشان را آوردیم باشد.

آیا این محصولات در همه جای دنیا دارای چنین محبوبیتی هستند؟

از آنجایی که خواستگاه اینسرت APKT10 اسـرا ئیل است، کشورهای اروپایی با چگالی بالایی از آن استفاده می‌کنند، این در حالیست که کشورهای آسیایی به ویژه در جنوب شرقی آن بیشتر از APMT 9 یا APMT 11 استفاده می‌کنند. جالب است بدانید در آمریکای شمالی به طور گسترده به جای استفاده از انواع مذکور از XOMX   BOMT و ADMT بیشتر استفاده می‌شود. لازم به ذکر است که این گزاره ها مطلق نبوده و استثنائاتی برای آن وجود دارد، اما با درصد قابل توجهی چنین نوع پراکندگی دیده می شود.

اینسرت apkt10
اینسرت apkt10

آپیکاتی استوک در ایران

ما در مجموعه استوک ابزار پوررضا آماده عرضه الماس‌های آپیکاتی کارکرده اما با کیفیتی بالا هستیم . پس از ورود بار به مجموعه، همه محصولات علاوه بر تفکیک بر اساس برند، سایز و گرید، بر اساس میزان سلامت دو لبه برنده‌شان نیز جداسازی می‌شوند تا بدین ترتیب محصولی که به دست مصرف‌کننده نهایی می‌رسد با وجود استوک بودن دارای حداکثر کیفیت باشد .

ویژگی‌های ظاهری

APKT نوعی الماس تراشکاری متوازی الاضلاع شکل با زاویه برش مثبت است که برای ماشینکاری فولاد مورد استفاده قرار می‌گیرد . این محصولات دارای روکش TiN ، Titanium nitride یا نیترید تیتانیومی هستند، در نتیجه در برابر سایش و اصطکاک مقاومت بیشتری داشته و مانند بسیاری از ابزارهای برش و پانچ که بدین ترتیب تقویت می‌شوند عمری 2 الی 10 برابر حالت عادی خود دارند .

همانطور که بدان اشاره شد این محصولات شبیه متوازی الاضلاع هستند، شکلی شبیه مستطیل که با داشتن اضلاع دو به دو مساوی و موازی، به جای داشتن 4 زاویه 90 درجه دارای دو زاویه تند و دو زاویه باز روبروی هم می‌باشند . در الماس APKT10 دو زاویه تند یا بسته ما 85 درجه بوده که همان‌ها لبه‌های برنده ما نیز می‌باشند.

شعاع گوشه الماس APKT10

شعاع گوشه اینسرت APKT10 از سایز 2 شروع می‌شود، اما به دلیل اینکه نسبت به سایر Rها کمتر کاربرد داشته و تنها برندهای معدودی آن را تولید می‌کنند عملاً شناخته شده نیست و در بازار کشورمان نیز بسیار کمیاب است. با گذر از این سایز می توان به 4، 10، 12، 16، 24، 36 و 42 به عنوان تنوع شعاع نوک ابزار اپیکاتی اشاره کرد . پرواضح است که منظور از 42 در حقیقت شعاع 4.2 میلیمتر بوده و این عدد کدی برای شناسایی الماس مذکور می‌باشد.

در یادداشت‌های قبلی در خصوص الماس اپی کاتی ، دلایل محبوبیت آن، برخی ویژگی‌های ظاهری این الماس، پراکندگی جغرافیایی استفاده از این محصول و گریدهای مشابه آن در جهان، نحوه ورود آن‌ها به ایران، چگونگی عرضه این اینسرت‌ها توسط استوک ابزار پوررضا و ذکر تاریخچه‌ای کوتاه از برند ایسکار به عنوان یکی از سرشناس‌ترین تولیدکنندگان این گرید پرداختیم.

در همین رابطه قصد داریم تا ادامه این مطلب، به بررسی نحوه نامگذاری اپی کاتی و به طور کلی همه اینسرت‌ها بپردازیم. چنانچه در پی کسب اطلاعاتی جالب و غیرتکراری در این رابطه هستید، با ما تا انتها همراه باشید:

چرا الماس اپی کاتی با چنین نامی شناخته می‌شود؟

می‌دانیم که اپی کاتی یا آپیکاتی رسم‌الخطی فارسیست که به منظور تسهیل نگارش یا خواندن اسم این اینسرت بکار برده می‌شود. در همین رابطه برای بررسی علت این نام گذاری باید املای انگلیسی این الماس یعنی APKT را مد نظر قرار دهیم.

اینسرت ها چگونه نامگذاری می‌شوند؟
اینسرت ها چگونه نامگذاری می‌شوند؟

اینسرت ها چگونه نامگذاری می‌شوند؟

طبق سیستم کدگذاری ISO اینسرت‌ها هر حرف یا عدد در نام این محصولات بیانگر یک مفهوم مشخص است، مفاهیمی که چنانچه فراگرفته شوند ما را از حفظ کردن نام الماس‌ها خلاص کرده و خودمان می‌توانیم با مشاهده یک الماس ناشناس، بواسطه یادگیری این اصول تا حد زیادی اسمشان را درست حدس بزنیم.

حرف اول SHAPE  یا شکل کلی الماس

در الماس APKT 10 نخستین حرف ما A می باشد. مطابق جدول زیر A به عنوان نخستین حرف نمایانگر یک متوازی‌الاضلاع با زاویه تند 80 درجه می‌باشد. شما می توانید در این جدول سایر حروف و اشکال مرتبط به آن‌ها را مشاهده نمایید.

نماد شکل تصویر
H شش ضلعی شکل کلی الماس
O هشت ضلعی
P پنج ضلعی
S مربع
T مثلث
V لوزی 35 درجه‌ای
W مثلث ستاره‌ای
L مستطیل
A متوازی‌الاضلاع 80 درجه‌ای
R دایره

حرف دوم –   Relief Angle (AN) یا زاویه تسکین

زاویه تسکین به زاویه بین ابزار برش و قطعه کار گفته می‌شود. این زاویه هرچقدر کوچکتر شود، توانایی ابزار برای پرداخت جسم کمتر شده و به آن سابیده می‌شود. زوایای تسکین از 5 الی 15 درجه برای اهداف عمومی متغیرند. زوایای تسکین کوچک برای استحکام بخشیدن به لبه برش هنگام ماشینکاری مواد سخت و قوی ضروری است. ابزارهایی که مقادیر زوایای تسکین بیشتری دارند به طور مؤثرتری به مواد قطعه کار نفوذ کرده و آن را برش می دهند که این کار باعث کاهش نیروهای برش می شود.

با توجه به جدول شماره 2، حرف P در اپی کاتی ها معرف زاویه 11 درجه است، زاویه‌ای که به عنوان حدی میانی هم قدرت نفوذ قابل قبولی داشته و هم به راحتی شکسته و سابیده نمی شود .

نماد زاویه تسکین
N بدون زاویه
B ˚5
C ˚7
P ˚11
D ˚15
E ˚20
F ˚25
O خاص

حرف سوم – Tolerance Class یا آستانه مقاومت

نماد دایره داخلی (mm) IC ارتفاع دماغه (mm) M ضخامت (mm) S
C ± 0.025 ± 0.013 ± 0.025
E ± 0.025 ± 0.025 ± 0.025
G ± 0.025 ± 0.025 ± 0.13
H ± 0.013 ± 0.013 ± 0.025
K ±0.05~0.15 ± 0.013 ± 0.025
M ±0.05~0.15 ±0.08~0.2 ± 0.13
U ±0.08~0.25 ±0.13~0.38 ± 0.13
ضخامت اپی کاتی
ضخامت اپی کاتی

حرف چهارم – Clamping & Chipbreaker یا گیره و براده‌شکن

نماد گیره براده شکن شکل
N بدون سوراخ گیره X
R یک رو
W سوراخ پیچی X
T یک رو
U دو رو
X خاص

سایر اطلاعات در نامگداری اپی کاتی

با گذر از 4 حرف اصلی اپی کاتی که اینک می‌دانیم معرف چه چیزهاییست، این محصولات معمولاً دارای دنباله بلندی از ارقام و حروف نیز هستند که سبب می‌شوند تا از یکدیگر متمایز شده و هریک برای کاربرد خاصی مناسب باشند.

در همین رابطه حرف پنجم – Insert Size یا اندازه اینسرت استوک یا نو را نشان داده و حرف ششم – Insert Thickness مبین ضخامت اینسرت اپی کاتی یا دیگر محصولات هم‌رسته می‌شود.

حرف هفتم – Corner Radius (RE) یا شعاع گوشه‌ها

نماد ضخامت (mm) نماد ضخامت (mm)
04 0.4 16 1.6
08 0.8 20 2.0
12 1.2 24 2.4
ساختار اپی کاتی
ساختار اپی کاتی

در ادامه حرف هشتم – Corner Geometry یا هندسه گوشه را نشان داده که خود دارای زیرشاخه‌هایی می‌باشد:

حرف هشتم -1- Cutting Edge Angle (KRINS) یا زاویه لبه برش

نماد زاویه لبه برش
P ˚90
A ˚45
D ˚60
E ˚75
F ˚85
Z خاص

حرف هشتم -2 – Wiper Edge Clearance (AS) یا صافی لبه روبشی (AS)

نماد صافی لبه روبشی اپی کاتی
N ˚0
P ˚11
D ˚15
E ˚20
F ˚25
Z خاص

حرف هشتم -3 – Edge Condition یا وضعیت لبه

نماد وضعیت لبه
F تیز وضعیت لبه اپی کاتی
E گرد
T پخ شده
S پخ شده و گرد

حرف هشتم -4 – Feed Direction یا جهت تغذیه

نماد جهت تغذیه
R دست راست جهت تغذیه اپی کاتی
N خنثی
L دست چپ

در نهایت این سیستم نامگداری نه تنها برای اپی کاتی ، بلکه برای سایر اینسرت‌ها نیز کارآمد است. چنانچه در خلال توضیحات فوق سوالی برای شما پیش آمده است، در بخش کامنت‌ها – انتهای صفحه – با ما درمیان گذاشته تا در همینجا یا طی مطلبی دیگر به تشریح و پاسخگویی به آن بپردازیم.

دسته بندی الماس استوک معرفی برند
اشتراک گذاری

نوشته های مرتبط

4 پاسخ به “الماس APKT 10”

  1. مطلب بسیار مفیدی بود، با تشکر از شما
    سوالی که از خدمتتون داشتم این بود که امکان مشاهده حضوری محصولات وجود داره؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت